POI

Δημοτική Αγορά

Γενική περιγραφή

Σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της Καβάλας, στην πλατεία Γ. Παπανδρέου, στεγάζεται και λειτουργεί από το 1992 η επιχείρηση της Δημοτικής Αγοράς Καβάλας. Πρόκειται για ένα πενταώροφο ιδιόκτητο κτίριο περίπου 3.000 τ.μ. ανά όροφο, που περικλείεται από τις οδούς Ίωνος Δραγούμη, Καράνου, Αμύντα και Αριστοτέλους.

Το κτίριο αυτό, είναι διαμορφωμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμο αφού διαθέτει εισόδους και από τις τέσσερις πλευρές του, δύο ράμπες φορτοεκφόρτωσης, 6 ανελκυστήρες εσωτερικά και εξωτερικά και τριώροφο πάρκινγκ με θέσεις μόνιμων αλλά και ωριαίας στάθμευσης.

Η Δημοτική Αγορά διαθέτει τρεις ορόφους με καταστήματα πάσης φύσης. 

  • Το ισόγειο καλύπτεται εξ ολοκλήρου από γνωστό πολυκατάστημα και εξωτερικά κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών και εξοπλισμού.
  • Ο πρώτος όροφος στεγάζει μεγάλο αριθμό οπωροπωλείων, ποτών και ξηρών καρπών, ειδών ζαχαροπλαστικής, παντοπωλείων, κρεοπωλείων, καταστημάτων ένδυσης-υπόδησης αλλά και άλλων εμπορικών καταστημάτων (ειδών κηπουρικής και ανθοκομίας, κεραίες, ηλεκτρονικά, κυλικείο κ.ά.), ενώ στον ίδιο όροφο υπάρχει το Δημοτικό Βιβλιοδετείο καθώς και ταμεία για την εξόφληση των λογαριασμών ΔΕΥΑΚ και ΔΕΗ.
  • Στο υπόγειο στεγάζονται ιχθυοπωλεία, το καφενείο «Η Παράδοση» και γραφεία του ΟΑΕΕ.

Η δυνατότητα αυτή του καταναλωτή να βρίσκει σε ένα χώρο συγκεντρωμένα εμπορικά καταστήματα που να μπορούν να καλύψουν τις περισσότερες καθημερινές του ανάγκες, παρκάροντας μάλιστα και το αυτοκίνητό του εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια στον ίδιο χώρο, καθιστά το κτίριο της Δημοτικής Αγοράς ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της πόλης.

Τα τελευταία χρόνια, έχουν γίνει πολλές παρεμβάσεις στο κτίριο όπως η ανακαίνιση του θόλου, των WC, του φωτισμού, της σήμανσης και των ανελκυστήρων. Επίσης έγιναν έργα αποκατάστασης ζημιών σε διάφορα σημεία του κτιρίου, νέες αποθήκες για τους καταστηματάρχες, ενώ εγκαταστάθηκε κλειστό σύστημα παρακολούθησης με κάμερες σε όλο το κτίριο, επέκταση και εκσυγχρονισμός των συστημάτων πυρόσβεσης και πυρανίχνευσης. Επίσης ανακαινίσθηκε ο χώρος των ιχθυοπωλείων, τοποθετήθηκαν ρολά ασφαλείας στις εισόδους των κοινόχρηστων χώρων, ελαιοχρωματισμοί σε πολλά σημεία του κτιρίου, ενώ έχουν εγκριθεί και νέα έργα όπως η αντικατάσταση του δώματος του αίθριου χώρου στάθμευσης και η αντικατάσταση του ηλεκτρονικού συστήματος πάρκινγκ.

Περιγραφή προσβασιμότητας

Περιγραφή χρήσης/προσφερόμενων υπηρεσιών: ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ, ΡΟΥΧΑ, ΙΧΘΥΟΠΩΛΕΙΑ, ΚΡΕOΠΩΛΕΙΑ, ΜΑΝΑΒΙΚΑ, PARKING ΚΑΙ ΦΥΤΩΡΙΑ

Το κτίριο έχει συνολικά 4 εισόδους/εξόδους.

Το κτίριο έχει 5 επισκέψιμους ορόφους.

Δεν φαίνεται να είναι πρόσφατη ή διατηρητέα κατασκευή.

Εποχικότητα: όλο τον χρόνο

Πολιτική εισιτηρίων: Ελεύθερη είσοδος, πληρωμή μόνο στο πάρκινγκ

Πολιτική αναπηρίας: δ/υ


Πληροφορίες προσβασιμότητας για την εξής Είσοδο/Έξοδο:

Πλευρική/Δευτερεύουσα, η οποία βρίσκεται επί της Ίωνος Δραγούμη.

Δηλώνεται/Σημαίνεται ως προσβάσιμο σημείο εισόδου/εξόδου. Σημείωση: Δεν υπάρχουν κατάλληλες πινακίδες που να κατευθύνουν τους επισκέπτες σε αυτήν.

Η είσοδος/έξοδος έχει πολύ μεγάλο ελεύθερο άνοιγμα και ελεύθερο ύψος που δεν περιορίζει την κίνηση/διέλευση.

Η επιφάνεια κίνησης είναι αντιολισθητική, αρκετά σταθερή και κατάλληλη και για χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων.

Προσοχή: Η επιφάνεια κίνησης έχει μη ανεκτές παραμορφώσεις (μεγαλύτερες από 0,5 εκ. μήκος και 2 εκ. ύψος).

Η είσοδος είναι σκεπαστή/προστατευμένη.

Η είσοδος είναι κατάλληλη για χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων.

Υπάρχουν εξωτερικές σκάλες και εξωτερικός ανελκυστήρας που οδηγούν σε αυτή την είσοδο.

Προσοχή: Υπάρχουν επικίνδυνα σημεία/σημεία θέασης χωρίς κατάλληλα προστατευτικά κιγκλιδώματα.


Πληροφορίες προσβασιμότητας για:

Επάνω όροφος (-οι), όπου βρίσκονται σουπερμάρκετ, μαγαζιά με ρούχα, λαχανικά κ.λπ.

Σε ολόκληρο τον όροφο, η επιφάνεια κίνησης είναι αντιολισθητική, αρκετά σταθερή και κατάλληλη και για αναπηρικά αμαξίδια. Η επιφάνεια κίνησης δεν παρουσιάζει μη ανεκτές ανωμαλίες.

Προσοχή: Κάποια σκαλοπάτια (ή υπερυψωμένες περιοχές) δεν γεφυρώνονται σωστά (π.χ. με κατάλληλη ράμπα ή άλλο ισοδύναμο μέσο όρο).

Σε ολόκληρο τον όροφο, η επιφάνεια κίνησης έχει διαφορετικό χρώμα που προσφέρει υψηλή αντίθεση με τους τοίχους και τις λοιπές επιφάνειες.

Σημείωση: Δεν υπάρχει απτικός οδηγός για τους τυφλούς.

Σημείωση: Δεν υπάρχει προσβάσιμη τουαλέτα στο ίδιο επίπεδο.

Το ελεύθερο πλάτος και το ελεύθερο ύψος είναι μεγαλύτερα των ελάχιστων ορίων.

Όπου οι διάδρομοι αλλάζουν κατεύθυνση και σε λοιπές ζώνες ελιγμών, υπάρχει πάντα ο ελάχιστος απαιτούμενος ελεύθερος χώρος.

Προσοχή: Ορισμένα εμπόδια δεν είναι πολύ έξω από το ελάχιστο απαιτούμενο ελεύθερο πλάτος των 90 εκ. Διαπιστώθηκε ότι τα εμπόδια τοποθετήθηκαν/κρεμάσθηκαν κατά μήκος των δύο πλευρών των διαδρόμων. Ορισμένα κρεμάμενα εμπόδια δεν βρέθηκαν να προβάλλονται στο πάτωμα και μπορεί να μην εντοπίζονται εύκολα από τους χρήστες λευκού μπαστουνιού χωρίς κίνδυνο τραυματισμού.

Η πρόσβαση στον επάνω/κάτω όροφο παρέχεται μέσω κλιμακοστάσιων (σκάλες) και με ανελκυστήρα.


Θέση(-εις) στάθμευσης)

Η στάθμευση επιτρέπεται συγκεκριμένες ώρες/μέρες.

Υπάρχει χρέωση.

Οι εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης των χρηστών (π.χ. περίπτερα υποδοχής/εισιτηρίων, τουαλέτες κ.λπ.) είναι προσβάσιμες και σε οδηγούς/επιβάτες με αναπηρικό αμαξίδιο.

Σημείωση: Οι θέσεις που προορίζονται για οχήματα ατόμων με αναπηρία δεν φέρουν κατάλληλη σήμανση.

Σημείωση: Στους στεγασμένους χώρους δεν υπάρχουν κατάλληλες προβλέψεις για χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων.

Δεν υπάρχει χώρος στάθμευσης για προσβάσιμα βαν με πίσω ή πλευρική επιβίβαση ΑμεΑ.

Οι θέσεις στάθμευσης έχουν στο πλάι πεζοδρόμιο. Σημείωση: Η έξοδος του οδηγού βρίσκεται στην πλευρά της ζώνης κίνησης των οχημάτων (και όχι στην πλευρά του πεζοδρομίου).

Στις θέσεις στάθμευσης στις οποίες η έξοδος του οδηγού από το όχημα γίνεται από την πλευρά της ζώνης κίνησης των οχημάτων υπάρχουν πάντα σχετικά κοντά ράμπες για πρόσβαση στο πεζοδρόμιο.

Σημείωση: Τα πεζοδρόμια δεν έχουν απτικούς οδηγούς για τυφλούς.

Υπάρχει γενικά ελεύθερη/ασφαλής ζώνη κίνησης των πεζών, πλάτους τουλάχιστον 90 cm.

Δεν υπάρχει απτικός οδηγός τυφλών ή άλλο ισοδύναμο μέσο.

Επικοινωνία

Εικόνες
Αρχεία